Raufoss-bedrift klar for verden med 3D-printet protese

Hy5 med håndprotesen som nå er lansert.
Publisert: | Sist endret:
F.v. Jos Poirters, Lars Rognås, Christian Fredrik Stray og Ole Lerstøl-Olsen.

I en intens periode har gründer Jos Poirters i samarbeid med blant andre Christian Fredrik Stray jobbet intenst med å utvikle en ny, banebrytende protese. Det startet på Lillehammer og i vår fortsatt arbeidet innenfor portene på Raufoss Industripark da bedriften flyttet dit.

Like før jul ble produktet lansert for det norske markedet. Ifølge Aftenposten vil protesen bli lansert i Sverige, Danmark, Finland og Canada i år. Deretter er planen å «ta» verden.

Hy5 (uttales Highfive) valgte Raufoss for å dra nytte av Sintef og all annen kunnskap som finnes i industriparken.
– Vi har etablert oss her for å industrialisere og etter hvert også produsere, uttalte administrerende direktør Christian Frederik Stray som pekte på material- og produksjonskunnskap og erfaring med 3D-printing som viktig for valget av Raufoss industripark som sted for industrialisering.

Bedriften har fått økonomisk støtte fra blant annet Innovasjon Norge, men også fra det lokale investeringsselskapet Komm-In som har Vestre Toten kommune, Oppland fylkeskommune og nå også Gjøvik kommune inne som bidragsytere.

Les hele saken her