Ny storpresse styrker Raufoss-industrien

Den største enkeltinvesteringen på 20 år i Raufoss-industrien. Tyskeide Benteler Automotive Raufoss AS har investert 240 millioner kroner i helautomatisk anlegg for produksjon av bildeler i aluminium.
Publisert: | Sist endret:

Ordfører Leif Waarum var stolt over nok en storsatsing i industriparken. Han var glad for stedsvalget og for veksten Vestre Toten kommune er inne i, ikke minst takket være industrimiljøet. Raufoss vant dragkampen om nytt anlegg med konkurrenter ute i Europa (Tsjekkia), Kina og i Nord- Amerika. Alle ble vurdert, men valget falt på bygning 268, samme sted hvor stålstøperiet holdt til før nedleggelsen i 1982.

15.000 tonn aluminiumprofiler er beregnet årsproduksjon i den ombygde bygningen med en produksjonshall 150 meter lang.
Selve produksjonslinjen dekker 120 meter. Hele anlegget er helautomatisert og ble under åpningen omtalt som en eneste stor robot, nøkkelferdig levert av en verdenskjent produsent i italienske Brescia.

Etter velkomsttale med et sveip over bildelindustriens historikk på Raufoss, fortalte administrerende direktør Roger Kyseth om produksjon av aluminiumprofiler til Bentelers bildelvirksomhet i industriparken. Profilene blir brukt til støtfangersystemer og til å lage hjuloppheng. BMW, Volvo, Porsche, Audi, Toyota og Mercedes er sentrale kunder.

Raufossmiljøet for både støtfangersystemer og ikke minst hjuloppheng blir stadig mer omfattende.
Helautomatisk produksjon av nettopp hjuloppheng har vokst betydelig på Raufoss i de siste årene.