Nytt liv i brenneriet på Lena

Man skulle tro at matproduksjon og balkong-innglassing ikke hørte sammen, men på Lena så gjør det faktisk det.
Publisert: | Sist endret:

For fredag kveld var det åpningsfest for to firmaer under samme tak. Toten Glass og aluminium og Selmer Utvikling inviterte til åpning av lokalene ved Håjen på Lena. I disse tradisjonsrike brenneri-lokalene har firmaene slått sine pjalter samme under samme tak.

Lager fasader

Toten Glass & Aluminium AS startet opp i 2017 og stammer fra firmaet AWB Proma. Gründerne bak bred erfaring i bransjen med til sammen har over 50 års erfaring med glass- og aluminiumsprodukter Firmaet driver med hovedsakelig beregnet for balkonger og terrasse til privatmarkedet.

– Vi er i vekst og leverer fasader over hele landet. Det er mange aktører i bransjen, men vi opplever at vi er konkurransedyktige, sier Øyvind Selmer Hoelsveen.

Firmaet har seks ansatt derav fire er eiere med 25 prosent hver. Disse er Øyvind Selmer Hoelsveen, Pål Ivar og Morten Hoelsveen og Øystein Amlien som er daglig leder.

Rætt i Kjæften

Selmer Utvikling har også tilhold i der det engang dunstet sprit. I 1957 ble seks brennerier på toten til ett og det var ved Håjen på Lena. Siste brenning var i 1989. Etter det sto lokalene lenge tomme bortsett ifra potetmel-produksjon fram til 1994. Nå har brenneriet fått et skikkelig løft og de to bedriftene har 500 kvadratmeter til disposisjon. Eiere er Håjen Eiendom.

Selmer utvikling har nylig lansert «Rætt i kjeften» som er Toten-salsa til tacoen i forskjellig styrke.

– Navnet er litt røft, men vi som er små sammenlignet med andre aktører må tørre å være litt røffe, og ha det litt «rætt i kjeften», sier Marte Selmer Hansen som driver firmaet sammen med Thor Selmer Hansen. De produserer foruten salsa også fire forskjellige supper og krutonger under navnet Thors.

Ordfører Guri Bråthen fikk æren av å sage over en aluminiumsprofil som åpningsshow, før Torbjørn Dyrud bidro med underholdning.

– Dette bidrar til vekst og utvikling på Toten. Jeg ønsker lykke til i flotte lokaler, sa ordføreren.

Saken er fra Oppland Arbeiderblad.