Praktisk seminar 22. november: Polering av verktøystål

Kurset arrangeres i regi av Forskningsprosjektet GALF som jobber med problemstillinger rundt kaldsveising av aluminium under ulike bearbeidingsbetingelser.
Publisert: | Sist endret:

Det er et velkjent problem at materialer som oksyderer lett, slik som aluminium, rustfritt stål og titan er vanskelig å prossesere fordi de har en tendens til å kaldsveise seg til verktøy/ stål overflater hvis betingelsen er de rette. 

Steertec har i et tidligere prosjekt avdekket at det viktigste parameteret for å unngå slike problemer er å ha en perfekt overflate med så lav ruhet som mulig.   

Problemet er at de metodene som brukes for å lage slike overflater ofte er utviklet med lite støtte i målinger og fakta. Å plere harde materialer er vanskelig og krever god kunnskap og gode prosesser.

De teknikerene som holder kurset har vi funnet hos Uddeholm Tool steels, og de har jobbet med slike problemer i over 30 år. De har holdt tilsvarende kurs over hele verden. 

Kurset er prakisk anlagt og vi kommer alle til å få prøve oss som polerere. 

Vi tar sikte på å analysere resultatene i Sinetefs nye WLA mikroskop, som skal prøve å få installert i hallen der kurset foregår.

Invitasjon.

Påmelding til:
Tor Erik Nicolaisen: tor-erik.nocolaisen@willielbe.no eller
Kristin Brovold: kristin@total-gruppen.no