Unge talenter søker seg til Innlandet

Mads Iddberg, Ingrid Gjerdevik og Anders Svenskerud Bækkedal er topputdannede trainees i Gjøvikregionen.
Publisert: | Sist endret:

Sammen med 16 andre trainees i Innlandet bidrar de til positive ringvirkninger for næringslivet.

- Trainee-ordningen er en flott måte for bedriftene å rekruttere gode folk og få tilgang på ny kompetanse, sier Mads Iddberg, sønn av ordføreren i Gjøvik.
27-åringen er nyutdannet maskiningeniør fra NTNU Trondheim. Nå har han fått sjansen til å kickstarte karrieren som materialteknolog-trainee på Nammo. 

Forbilledlig ordning
- Vi som har trainees synes dette er en forbilledlig ordning som gir oss tilgang på unge talenter, sier Jon Sandvik, rådgiver i SINTEF på Raufoss.
Han påpeker at noen av traineene får fast ansettelse i bedriften etter hvert, mens andre ender med gode jobber andre steder.
- Det er uansett positivt for bedriften. De som har vært trainees hos oss, bidrar til å framsnakke industrien og regionen vår, sier Sandvik.

Vil ha med flere
Den tidligere forskningssjefen sitter selv i styret for Trainee Innlandet, og ivrer for at flere bedrifter i Gjøvik-regionen får øynene opp for traineeordningen.
- Det vil ha stor betydning, spesielt for å sette Gjøvik på kartet som motor for næringsutvikling inn i det nye Innlandet, mener han.
Av totalt 35 medlemsbedrifter, har Trainee Innlandet kun åtte medlemsbedrifter i vårt distrikt, hvorav noen er "sovende" medlemmer.
I snart 20 år har Trainee Innlandet arbeidet for å rekruttere nyutdannede personer med høy utdanning som kan dele sin erfaring med inntil tre bedrifter i to år. Nå er 19 trainees tilknyttet programmet, hvorav fire i Gjøvik-regionen.

Har opprettet Boost Bar
Ingrid Gjerdevik fra Sunndalsøra, nå bosatt på Gjøvik, er en av de ettertraktede ungdommene med høy utdannelse som jobber som trainee på Gjøvik og Raufoss. Hun ble ferdig med en master i innovasjon fra Høgskolen i Innlandet avdeling Lillehammer i fjor. Nå arbeider hun 50 prosent for Total Innovation og 50 prosent i Gjøvikregionen Utvikling. Etter nyttår skal hun være trainee ved Sykehuset Innlandet på hovedkontoret i Brumunddal.
Som trainee har 27-åringen blant annet vært ansvarlig for å opprette Boost Bar - et møtested for gründere, studenter og privat næringsliv i Gjøvik-området. Målet er at møtestedet skal bli en fast del av innovasjonshuset som åpner på Mustad i april-mai.

Les mer i Oppland Arbeiderblad her.