Her tester næringsministeren den nye superrullatoren til Topro

Industriminister fikk prøve Gjøvik-bedriftens siste innovasjon: En rullator i karbon med en ny type design.
Publisert: | Sist endret:

Sak fra Oppland Arbeiderblad (journalist Henning Raae Fosslien og Erik Sønstelie):

– Den er lett, samtidig gir den en god stabilitet og trygghet for brukeren, sier Ketil Skjåk, fungerende administrerende direktør.

Den tidligere attføringsbedriften på Gjøvik er i løpet av få år blitt et eksporteventyr.

Næringsminister, Torbjørn Røe Isaksen, med delegasjon var derfor onsdag på besøk hos Topro Industri på Gjøvik, et besøk departementet selv hadde ønsket.

Spennende

Isaksen omtaler besøket som svært spennende.

– Topro har gått veien fra en attføringsbedrift til et norsk eksporteventyr. Det er en utrolig spennende historie. Det var virkelig spennende å møte de ansatte og ledelsen i bedriften, og se hvordan de lager et produkt av høy kvalitet som selges i mer enn 20 land.

Fungerende administrerende direktør hos Topro, Kjetil Skjåk, satte stor pris på besøket.

– Det var artig og stor stas. Vi er jo veldig stolte over produktet og det moderne produksjonsanlegget vårt. Vi er jo en av de største industriarbeidsplassene i Gjøvik. Så det å få vise fram det, det var veldig fint, sier Skjåk.

Miljøvennlighet

En av de tingene som var viktig for Topro Industri å fortelle til næringsministeren, var for øvrig status rundt deres plass i det norske markedet.

– Vi tapte sist anbudsrunde, så siden 2015 har NAV tatt inn rullatorer fra Kina. Vi håper nå at under anbudsrunden som kommer til våren/sommeren at miljøvennlighet vil bli lagt inn som et kriteriet i beregningen, sier Skjåk.

Spyttet i 50 mill.

For et år siden fikk Topro Industri nye eiere. De ga bedriften nye muligheter.

– De nye eieren spyttet inn 50 millioner i ny egenkapital, noe som ga oss større muskler til å satse. Vi doblet blant annet antall ansatte i produktutvikling avdelingen, sier Skjåk.

Resultatet av det er den ny karbon-rullatoren. Fra før av har Topro andre modeller. Topro-rullatoren er populær i land som Tyskland, der den ifølge Topro-ledelsen blir kalt rullatorenes «Rolls-Royce» av brukere.