Skal utvikle unikt strømuttak for det britiske markedet

I to år har IDT jobbet i det stille med innovasjon for London-selskapet Univolt. Oppdrag: å utvikle et unikt strømuttak for det britiske markedet.
Publisert: | Sist endret:

– Dette er en avtale med voldsomt potensial. Vi har fått foten i døra til en helt nytt, og veldig stort marked, sier Knut Bråstad, prosjektansvarlig i IDT Solutions.

Jobbet på spreng

De siste to årene har innovasjonsbedriften på Toten jobbet på spreng for å utvikle et unikt strømuttak, grenstav, spesialtilpasset det britiske markedet. Oppdragsgiver har vært den engelske importøren Univolt- som leverer elektriske komponenter til industri-, bygg- og anleggsnæring i hele Storbritannia. 

– Det har vært veldig inspirerende å jobbe med IDT gjennom innovasjonsprosessen. Knut og resten av teamet har hele veien vært åpne for våre innspill og ideer. De er svært profesjonelle, og vi er ikke i tvil om at leveransen vil være det samme, sier David Mattin, Managing Director i selskapet Univolt, som holder til nord i London.

Lang prosess

Utviklingen av grenstaven begynte i 2017, og første leveranse fra IDT sendes snart over Nordsjøen.

– Det har vært en lang utviklingsprosess. Enkelt forklart har hovedutfordringen vært å ta fram en helt ny aluminiumsprofil, og tilpasse teknologien til engelske standarder. Kravene for å få et produkt godkjent i Storbritannia er skyhøye, og vi har virkelig jobbet for å få dette til, sier Knut Bråstad. 

Første leveranse av IDTs grenstaver skal brukes i ulike britiske næringsbygg. Men leveransen er bare starten på det både Univolt og IDT håper blir et lite, norsk eventyr i England.

– Vi har lagt konkrete planer om å raskt lansere flere IDT-produkter i det britiske markedet, og å utvide sortimentet ytterligere i 2020, forklarer David Mattin.

Har tatt et nytt steg

Hos innovasjonsbedriften på Toten, er man entusiastiske over å ha fått fotfeste i nok et stort, europeisk marked.

– De siste par årene har vi for alvor klart å etablere oss utenfor Norge. At vi nå er på plass i England, gjør at vi tar enda et nytt steg. En kjerneverdi i IDT, er at vi alltid skal utvikle oss – og det etterlever vi også på markedssiden, sier Morten Iversbakken, markedssjef i IDT Solutions.

IDT Solutions er en helnorsk, høyteknologisk produksjonsbedrift. Siden starten i 1995, har de utviklet et unikt innovasjonsmiljø og etablert seg som en kvalitetsleverandør av teknologi og design. Du kan blant annet se deres avtrykk i signalbygg over hele Norge, på oljeplattformene i Nordsjøen og når norske langrenn og skiskytingsløpere tar gull i OL. 

Sak fra Oppland Arbeiderblad (journalist Kjetil Lysengen).