Bli kjent-møte hos Raufoss Technology 28. februar

Årets første vertskap for våre tradisjonelle Bli kjent-møter, var Raufoss Technology; en høyteknologisk bildelfabrikk beliggende i Raufoss industripark.
Publisert: | Sist endret:

De har de seneste årene blitt lagt merke til i mediene både for å ha flyttet produksjon tilbake fra Kina, samt at de fikk pallplass i konkurransen «Norges smarteste industribedrift» i 2017.

Raufoss Technology er globalt en av de ledende bedriftene innen design og produksjon av lettvekts aluminiums komponenter til bil industrien, og del av et stort internasjonalt selskap med 6500 ansatte som heter Neuman Aluminium.

Under møtet fikk vi høre mer om hvordan bedriften klarer å hevde seg i en meget konkurranseutsatt industri, og hvordan de arbeider med utvikling av sine produkter. Vi hørte om harde krav fra kunder, og om krav til at produktene skal tåle høyere belastning enn før. Dette krever store ressurser på utvikling, noe som Raufoss Technology satser knallhardt på. Fabrikksjef Tom Bjerregård og utviklingssjef Rune Waaler både presenterte bedriften sin og ga oss en rundtur i produksjonslokalene.

På Bli kjent-møtet bidro også Subsea Valley ved daglig leder Preben Strøm. Han fortalte om hva de jobber med og hvordan dette kan være relevant for medlemmene i TotAl-gruppen; i hvilke områder/prosjekter ligger det muligheter for samarbeid?