Inspirerende Bli kjent-møte på Bright House

19. september inviterte vi til Bli kjent-møte i nyåpnede Bright House på Mustad. Vi fikk en omvisning rundt i huset, samt høre presentasjoner fra Gjøvikregionen Utvikling, Total Innovation og Moicon.
Publisert: | Sist endret:

Mange av deltakerne på Bli kjent-møtet hadde ikke vært innom innovasjonshuset Bright House ennå, og det var dermed stor interesse for hva dette huset inneholder.

Vi fikk en omvisning av Gjøvikregionen Utvikling v/kommunikasjonsansvarlig Lotte Kildeborg, som koordinerer aktivitetene på huset. Det er interessant hvordan man tenker rundt å samle innovasjons- og utviklingsaktører i regionen i samme bygg, og hvilke effekter man kan få ut av dette. Det kan nevnes Gjøvikregionen Utvikling, Total Innovation, Innovasjon Norge og Mustad co-working. Og knyttet mot NTNU, som holder til i byggets toppetasje, er det svært spennende aktører som sammen skal skape en hub for oppstart, innovasjon og utvikling.

Det skaper en ekstra dimensjon ved at Bright House holder til i lokalene der fiskekrokproduksjonen startet opp på Gjøvik i 1877. Prosessen ved å gjøre fiskekrokene klare for verdensmarkedet; at de ble lagt i syrebad og gjort blanke og fine, ble kalt for "brighting". Derav navnet Bright House.
Selv om huset er moderne og tidsriktig, har utbyggerne ivaretatt det historiske i bygget. Bl.a. er betonggolvene ivaretatt i sin opprinnelige tilstand.

Total Innovation v/daglig leder Lars Rognås har presentert seg for oss tidligere, og er en viktig samarbeidspartner for TotAl-gruppen. Total Innovation hjelper gründere, start-ups og nye prosjekter i etablerte selskaper med kommersialisering, etablering og vekst. I vårt nettverk inviterer de medlemsbedriftene til å komme opp med gode ideer til nye prosjekter som trenger starthjelp for å bli realisert.

Moicon, som er en av de nyeste medlemsbedriftene i TotAl-gruppen, presenterte seg til slutt. Moicon er et software-selskap som ble etablert høsten 2017. De utvikler 3D-modeller (digitale tvillinger) for vareproduserende industri som muliggjøre en visuell overvåkning av driftsprosesser. Det spesielle med løsningen til Moicon er at den kan vises i hvilken som helst nettleser, og man er ikke avhengig av å laste ned tunge programmer.
Vi fikk en presentasjon av en digital tvilling ved daglig leder Torbjørn Grimstad. Han var veldig klar på hvor stor betydning det har hatt for nettopp Moicon å være del av et nettverk som TotAl-gruppen når man skal etablere et nytt selskap; ved å knytte gode kontakter og få råd og støtte.