Kake og fest for to nyskapninger

Med to nye typer studier tar Fagskolen Innlandet denne uken viktige sted: Det handler om korte moduler og kortreist utdanning.
Publisert: | Sist endret:

Av: Lars-Ludvig Røed (Fagskolen Innlandets webside)

15 studenter tok fatt på studier i Maskinteknisk drift etter "Raufoss-modellen". Studiested er Raufoss industripark.

Studietilbudet Maskinteknisk drift har du kanskje hørt om. Men tilnavnet «Raufoss-modellen» er mindre kjent, noe som neppe varer lenge: Denne mandagen tok 15 studenter fatt på nettopp Maskinteknisk drift/Raufoss-modellen, et håndfast bevis på at lokal industri og fagskolen kan jobbe enda nærere enn de hittil har gjort. Studentene rekker knapt å ta på seg jakka på veien fra jobb til studiested: De skal begynne på Katapult-senteret, beliggende sentralt i Raufoss industripark. Der også den faste jobben deres befinner seg.

– En fireårig utdanning på heltid, med undervisning hver mandag og onsdag klokken 12-18. En utdanning basert på bedriftenes ønsker, særlig har Benteler og Nammo tatt til orde for en slik modell, sier Frank Jørgen Vangen, assisterende rektor på Fagskolen Innlandet. Modellen har faktisk vært i bruk tidligere, fram til 2012, men nå er den altså aktuell og ønsket på nytt.

– Studentene får fri til å gå på skole, og det er jo flott og effektivt å bare ha noen meter mellom arbeidssted og studiested. Nærheten åpner for et ekstra tett samarbeid, det er viktig å komme tett på virkeligheten ute i bedriftene. På skolen får de mulighet til å henge ny teori på sin daglige praksis, sier Vangen, som selv fikk være med og spise marsipankake da startskuddet smalt mandag. En dynamisk, start, for øvrig, Katapult-senteret på Raufoss er så ferskt at det fortsatt er under bygging. I ventetiden skal studentene holde til i nyoppussede lokaler like i nærheten.

Les mer på fagskolen-innlandet.no