Industriprisen 2021

Industriprisen 2021 - industriens festaften - ble en suksess.
Publisert: | Sist endret:

Industriprisen ble i arrangert for 4. gang. Prisutdelingen arrangeres annenhvert år, og første gang var i 2015.
Prisutdelingen setter fokus på fagarbeideren og de andre dyktige medarbeiderne som jobber ved industribedriftene. Målet er å løfte entusiasmen og stoltheten til alle som bidrar til utvikling og vekst i sine bedrifter.
Godt over 300 personer deltok på industriens festaften, som fant sted i Fyrverkeriet kulturhus på Raufoss 21. oktober. Ny priskategori dette året var Årets bærekraftprosjekt.


Hedersprisen: Mette Foss Dalseg

2 Hedersprisen

Hedersprisen gikk til Mette Foss Dalseg i Læringsfabrikken.

Utdrag fra juryens begrunnelse:
"Hedersprisen 2021 går til en person som kan beskrives som et oppkomme av kreativitet når det gjelder ideer om oppstart av nye aktiviteter og av en utrettelig evne til å forfølge ideene til de blir realisert. I noen tilfelle kan dette ta noe tid, men er ideen en gang lansert så vil den ligge latent til betingelsene for realisering er til stede".

Årets lærling/TAF-elev: Lasse Sætre

12 Rets Laerling

Årets lærling/TAF-elev ble Lasse Sætre fra Nammo.

Utdrag fra juryens begrunnelse:
"Årets vinner utmerker seg som lærevillig, entusiastisk og utviser stor faglig dyktighet som er langt over det som er forventet. Han er dyktig og selvstendig, er løsningsorientert og en verdig ambassadør for sin bedrift. Prisvinneren er i en helt egen divisjon når det gjelder holdninger og faglig kunnskap".

Årets ansatt: Lasse K. Frederiksen

6 Rets Ansatt 2

Årets ansatt ble Lasse K. Frederiksen fra Dokka Fasteners.

Utdrag fra juryens begrunnelse:
"Årets vinner er en medarbeider som har vist stor utvikling og stadig vokst seg inn i nye roller med større og bredere ansvar, både faglig og personalansvar. Han bruker sin voksende faglige styrke til alltid å ivre for kvalitet, er uredd og stiller spørsmål der hvor det trengs".

Årets innovatør: Esten Kjølvang

10 Rets Innovator

Årets innovatør ble Esten Kjølvang fra Kinnlimarka Eiendom.

Utdrag fra juryens begrunnelse:
"Årets innovatør er full av gode og kreative ideer, men har i tillegg også vist en utpreget evne til å sette dem ut i livet, og det har blitt lagt for dagen en gjennomføringskraft og gjennomføringsevne langt utover det vanlige. Årets innovatør har turt å ta stor risiko drevet av den sterke viljen til å lykkes fremfor frykten for å mislykkes".

Årets Team: Hapro Electronics Automasjons Team

15 Rets Team 2

Utdrag fra juryens begrunnelse:
"Årets team innehar tverrfaglig kompetanse fra både drift, prosess, automasjon, vedlikehold og Lean. De har også stor spredning i både alder og ansiennitet, men de har funnet gode måter å samarbeide på slik at de har utnyttet disse ulikhetene på forbilledlig måte. Resultatet at teamets arbeid har ført til en betydelig kvalitetsforbedring og produktivitetsvekst.

Årets bærekraftprosjekt: Nytt bærekraftig hjulopphengssystem"

8 Rets Baerekraftprosjekt

Årets bærekraftprosjekt ble "Nytt bærekraftig hjulopphengssystem" ved Neuman Aluminium Raufoss/SINTEF Manufacturing.

Utdrag fra juryens begrunnelse:
"Vinnerprosjektet er et samarbeid mellom flere organisasjoner, noe som er nødvendig for å løse komplekse problem. Ved å kombinere industrierfaring, produksjonsmetoder og materialteknologi klarte de å finne innovative løsninger som blant annet har redusert CO2-avtrykket med mer enn 50% i forhold til dagens standardprosess".